Sestavine:
- 30 dag testenin školjkic,
 - majhno čebulo,
 - 2 stroka česna,
 - 2 dcl sladke smetane,
 - 2 dcl paradižnikovih pelatov,
 - 25 dag morskih sadežev (očiščenih in narezanih),
 - sol in poper,
 - baziliko,
 - olivno olje,
 - peteršilj in
 - belo vino.
 
Priprava:
1 Testenine skuhamo al dente v osoljeni vodi. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.
2 Olivno olje segrejemo in na njem rahlo prepražimo česen in čebulo.
3 Dodamo morske sadeže in še malo prepražimo.
4 Začinimo s soljo, poprom, baziliko in zalijemo s paradižnikovimi pelati.
5 Po okusu dodamo malo belega vina.
6 Kuhamo približno 10 minut in prilijemo še sladko smetano.
7 Še malo prevremo in dodamo grobo sesekljan peteršilj.
8 Testenine odcedimo. Serviramo jih na krožnik in prelijemo z omako iz morskih sadežev.
Zapečene testenine s paradižnikom in olivami
Sestavine:
- 30 dag testenin,
 - 40 dag paradižnikovih pelatov,
 - 10 dag izkoščičenih črnih oliv,
 - svežo baziliko,
 - žlico kaper,
 - 2 stroka česna,
 - 10 dag mladega sira v slanici,
 - parmezan v kosu,
 - olivno olje,
 - 2 dag masla,
 - 2 dag moke,
 - 2 dcl mleka in
 - muškatni orešček.
 
Priprava:
1 Paradižnikove pelate razdrobimo v skledo in jim dodamo grobo sesekljano baziliko, drobno sesekljan česen, izkoščičene črne olive in kapre.
2 Premešamo in dodamo še na kockice narezan mlad sir.
3 Testenine skuhamo v osoljenem kropu al dente.
4 Posebej v kozici raztopimo maslo, rahlo prepražimo moko in med stalnim mešanjem prilivamo mleko.
5 Prevremo, začinimo z muškatnim oreščkom in odstavimo.
6 Pekač namastimo z olivnim oljem in nanj nadevamo testenine.
7 Prelijemo s paradižnikovo omako, premešamo in prelijemo z bešamelom.
8 Po vrhu potresemo s sveže naribanim parmezanom.
9 V segreti pečici na 200 stopinj Celzija jih pečemo približno 20 minut.
Ravioli z bučno omako
Sestavine:
- 40 dag sirovih raviolov,
 - 3 stroke česna,
 - 25 dag rumene buče,
 - 8 dag skute,
 - 3 sušene paradižnike v olivnem olju,
 - sol in poper,
 - maslo,
 - sladko smetano,
 - 10 dag edamca in čili v prahu.
 
Priprava:
1 Bučo olupimo in jo soparimo do mehkega.
2 Nato jo ohladimo do mlačnega in dodamo drobno sesekljan česen, skuto, sol, poper in drobno sesekljane suhe paradižnike. Vse skupaj dobro premešamo.
3 V posodi raztopimo maslo, nanj stresemo bučno maso, zalijemo s sladko smetano in ji primešamo še drobno nariban sir.
4 Raviole skuhamo v osoljenem kropu in jih odcedimo.
5 Omako še malo pokuhamo, toliko da se sir raztopi. Po želji lahko dodamo malo mletega koriandra.
6 Raviole serviramo na krožnike in jih prelijemo z bučno omako.
7 Po vrhu jih potresemo z naribanim parmezanom.
Tri poletne domislice je pripravilo osebje kulinarične hiše Catering Vivo s Fužinskega gradu, z direktorico Jernejo Kamnikar. Dober tek!
				
						   
			    
				
        
          
          
                        












