Žabji kraki s tatarsko omako ter pomfrit z gobami

Žabji kraki so Tinina najljubša jed. Predvsem jih zelo skrbno panira. To je pomembno. Pa seveda marinada, ki jih naredi mehke in dodatno izboljša okus.

Objavljeno
11. januar 2011 11.37
Tina Rožmarin, odprta kuhinja
Tina Rožmarin, odprta kuhinja
Vse količine so za štiri osebe.

Žabji kraki s tatarsko omako

Sestavine

  • 1kg žabjih krakov
  • zvrhani žlici kisle smetane
  • sol, poper
  • sok polovice limone in pomaranče
  • moka, 3 jajca, drobtine
  • 400 g svinjske masti
  • Tatarska omaka:
  • 300 g majoneze
  • 3 zvrhane žlice kisle smetane
  • drobnjak, peteršilj, česen

Priprava

  1. Žabje krake nasolimo, popramo, dodamo dve žlici kisle smetane, limonin sok in sok pomaranče. V marinadi naj bodo vsaj tri ure.
  2. Povaljamo v moki, stepenih jajcih in drobtinah ter ocvremo na segreti masti pri zmerni temperaturi.
  3. V manjši posodi zamešamo majonezo in kislo smetano, dodamo drobnjak, peteršilj in česen -zelišča so lahko sveža ali posušena.

Pomfrit in gobe

Sestavine

  • 300 g šampinjonov (ali druge gobe)
  • ½ srednje velike čebule
  • šopek peteršilja
  • 1 dcl juhe
  • lonček kisle smetane
  • moka
  • sol, poper
  • košček masla
  • vreča pomrita
  • olje za cvrtje

Priprava

  1. Sesekljano čebulo in peteršilj prepražimo na maslu, dodamo narezane gobe in zalijemo z juho, ki je lahko iz jušne kocke. Solimo po okusu.
  2. Ko se gobe dobro prekuhajo (cca. 20 minut), z zajemalko vzamemo nekaj tekočine, ki jo v drugi posodi zmešamo z žlico moke in lončkom kisle smetane.
  3. Vmes spečemo pomfit in postrežemo z žabjimi kraki.