Žabji kraki s tatarsko omako
Sestavine
- 1kg žabjih krakov
- zvrhani žlici kisle smetane
- sol, poper
- sok polovice limone in pomaranče
- moka, 3 jajca, drobtine
- 400 g svinjske masti
- Tatarska omaka:
- 300 g majoneze
- 3 zvrhane žlice kisle smetane
- drobnjak, peteršilj, česen
Priprava
- Žabje krake nasolimo, popramo, dodamo dve žlici kisle smetane, limonin sok in sok pomaranče. V marinadi naj bodo vsaj tri ure.
- Povaljamo v moki, stepenih jajcih in drobtinah ter ocvremo na segreti masti pri zmerni temperaturi.
- V manjši posodi zamešamo majonezo in kislo smetano, dodamo drobnjak, peteršilj in česen -zelišča so lahko sveža ali posušena.
Pomfrit in gobe
Sestavine
- 300 g šampinjonov (ali druge gobe)
- ½ srednje velike čebule
- šopek peteršilja
- 1 dcl juhe
- lonček kisle smetane
- moka
- sol, poper
- košček masla
- vreča pomrita
- olje za cvrtje
Priprava
- Sesekljano čebulo in peteršilj prepražimo na maslu, dodamo narezane gobe in zalijemo z juho, ki je lahko iz jušne kocke. Solimo po okusu.
- Ko se gobe dobro prekuhajo (cca. 20 minut), z zajemalko vzamemo nekaj tekočine, ki jo v drugi posodi zmešamo z žlico moke in lončkom kisle smetane.
- Vmes spečemo pomfit in postrežemo z žabjimi kraki.