Torej, zamesimo trše testo, ga samo malo vzhajamo in nato razdelimo v štiri kepe v približno takem razmerju, kot je videti na fotografiji. Pripravimo še skodelico z vodo in čopič, s katerim bomo lepili testo, nekaj zobotrebcev in olivi za oči. Največji kos testa razvaljamo skoraj dva prsta na debelo in ovijemo okoli šunke, ki jo spodaj prirežemo, da bo zajec »stal«. Vse gube in zavihke pomočimo z vodo, da se testo dobro sprime. Zajčev trup položimo na pekač, nato iz preostalega testa oblikujemo še glavo, sprednje in zadnje tačke ter rep. Vse z vodo prilepimo na osrednji del testa s šunko; za pomoč, da se testo ne bi povesilo, lahko uporabimo tudi zobotrebce. Za oči uporabimo majhni črni olivi.
Pekač z zajcem postavimo v vročo pečico na 240 °C in pečemo eno uro, oziroma, če je zajec večji, toliko časa, da je kruh pečen.
Zajca preložimo na večji krožnik in obložimo z različno oprano in osušeno solato.
Cvetne girlande naredimo tako, da na sukanec previdno nanizamo cvetke različnih barv, na primer od hijacint, ki so se nam razcvetele v lončkih na okenski polici. Na začetku in koncu niza prišijemo trakove, s katerima privežemo in s pentljo pritrdimo
dišeče cvetove na veje.
Za okrasitev velikonočne mize uporabimo prazne jajčne lupine. Na to moramo misliti že nekaj dni prej. Jajca, ki jih porabimo, previdno razbijamo čim bolj pri vrhu, izpraznjene lupine pa operemo, osušimo in shranimo. Uporabili jih bomo za male vaze, v katere položimo en večji cvet ali več manjših in malo vode. Jajčne vazice položimo v steklene podstavke - najbolje od čajnih svečk. Razporedimo jih po mizi in krožnikih.
Iz priloge Odprta kuhinja!