Zdravo in nasitno

Zdrav in nasiten prigrizek, ki si ga pripravite že prej in ga pojeste takrat, ko vam zakruli v želodcu. S kakšnim posebnim kruhkom, pa spodaj opisana malica postane prava gurmanska specialiteta! Pa dober tek!

Objavljeno
06. julij 2009 16.57
Jedilnik Alenke Koželj
Jedilnik Alenke Koželj
Jajčevci in paradižnik na žaru z mocarelo

Sestavine za 4 osebe:
  • 2 jajčevca
  • 2 paradižnika
  • 100 g mocarele
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol
  • črni poper v zrnu
  • 2 vejici bazilike

 

1 Jajčevca in paradižnika očistimo in zrežemo na dobre pol centimetra debela kolesca.
2 Rezine jajčevcev in paradižnikov na hitro spečemo na žaru (zunaj sezone v ponvi), pri čemer pazimo, da ostanejo sočni.
3 Pečene jajčevce razdelimo na krožnike. Na jajčevce položimo pečene paradižnike, na paradižnike pa narezano mocarelo. Vsako porcijo pokapljamo s po žlico ekstra deviškega oljčnega olja in potresemo z osmukano baziliko.
4 K jedi ponudimo lahko tudi (opečene) kruhke.

Nasvet: Namesto jajčevcev lahko uporabite tudi bučke.