Sestavine za 4 osebe:
- 200 g govedine
- različna sveža sezonska zelenjava:
- stročji fižol
- koleraba
- korenje
- ohrovt
- bučke
- paradižnik
- paprika
- sol
- poper
- muškatni orešček
- žafran
Priprava:
1.Približno tri litre vode zavremo, posolimo. Meso narežemo na kocke in stresemo v krop. Na majhnem do srednjem ognju kuhamo pol ure.
2.Zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na kose ali trakce, lahko pa jo pustimo tudi v celih kosih (ohrovt). Stresemo jo v juho k mesu.
3.Kuhamo še približno 20 minut, ne smemo prekuhati zelenjave.
4.Juho postrežemo hkrati s palačinkami.
Palačinke
Sestavine:
- mleko
- jajce
- moka
- radenska
- sol
Priprava:
1.V deciliter in pol mleka vmešamo jajce, žličko soli in malo radenske. Moko vmešavamo počasi z mešalnikom, da ne nastajajo grudice.
2.Ko je masa dovolj gosta za peko, spečemo tanke palačinke.
3.Namažemo jih z marmelado in ponudimo ob vroči zelenjavni župi.
Iz priloge Odprta kuhinja!