Potrebujemo:
- 50 dag svežega belega zelja
- šopek sveže jušne zelenjave
- 2 čebuli,
- 3 žlice belega vinskega kisa,
- 5 žlic olja,
- 2 stroka česna,
- kumaro,
- 3 dcl navadnega jogurta,
- sol in poper.
Priprava:
Eno čebulo olupimo in nasekljamo. Zelje očistimo, operemo in tanko narežemo ali naribamo. Iz šopka jušne zelenjave skuhamo zelenjavno osnovo. Skuhamo do mehkega in precedimo. Dodamo olje, kis, nasekljano čebulo, sol in poper, dobro premešamo in zavremo. Prelijemo čez naribano zelje, dobro zmešamo in za nekaj ur postavimo v hladilnik. Drugo čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na zelo tanke kolobarje, česen nasekljamo. Kumaro olupimo, prerežemo, odstranimo semenje in narežemo na tanke rezine. Jogurt zmešamo s čebulo, česnom in kumaro. Solimo, popramo in zmešamo z zeljem.
Recept je pripravilo osebje kulinarične hiše Catering Vivo s Fužinskega gradu, z direktorico Jernejo Kamnikar.