Opera o življenju Anne Nicole Smith

V Londonski Kraljevski operni hiši je pretekli teden svojo krstno uprizoritev doživela od klasičnega opernega programa izstopajoča operna uprizoritev življenja nekdanjega Playboyevega dekleta Anne Nicole Smith.

Objavljeno
21. februar 2011 15.32
Tanja Cirman, delo.si
Tanja Cirman, delo.si
London - Nedvomno je opera o razburljivem življenju in cenenem koncu ameriškega modela in seksualnega simbola Anne Nicole Smith, ena od bolj nenavadnih uprizoritev, ki bi si jo lahko zamislili v Kraljevi operni hiši.

Življenje Playboyjevega dekleta, ki se je poročila z 62 let starejšim naftnim mogotcem J. Howardom Marshallom II, je odigrala in opela Eva-Maria Westbroek.

Ocene opere Anna Nicole skladatelja Marka - Anthonyja Turnaga po libretu Richarda Thomasa (Jerry Springer: the Opera fame) so deljene. Po mnenju Fione Maddocks (The Observer) gre brez dvoma za nagajivo, melodično in odlično odigrano predstavo. Vprašanje pa je, ali bi fantastični šov lahko označili za res dobro opero in ali le ta morda ponadzarja morebitne spremembe v umetniški formi operne predstve.

Andrew Clements (The Guardian) priznava, da ustvarjalcem ne gre zanikati vloženega truda, da bi iz opere naredili velik dogodek, a po njegovem mnenju ostaja predstava bolj ali manj cenena kot življenje glavne junakinje. Vsekakor pa je ne bi mogli označiti kot opero, je še prepričan Clements.