Oprah Winfrey odprla elitno šolo za revne deklice

Priljubljena ameriška voditeljica talk showa Oprah Winfrey je v okolici Johannesburga v Južnoafriški republiki danes odprla elitno šolo za revne deklice.

Objavljeno
02. januar 2007 15.09
Johannesburg/New York - Priljubljena ameriška voditeljica talk showa Oprah Winfrey je v okolici Johannesburga v Južnoafriški republiki danes odprla elitno šolo za revne deklice, za izgradnjo katere je prispevala okoli 30 milijonov evrov. V šolske klopi bo 15. januarja po skupno petih letih gradnje tako sedlo 152 učenk. Svojo udeležbo pri današnji slovesnosti ob odprtju šole je med drugim že zagotovil nekdanji predsednik države Nelson Mandela.

Elitni internat stoji v mestu Henly-on-Klip, zgradili pa so ga po načrtih Oprah Winfrey. Učilnice so moderno opremljene, v zgradbi pa se nahajajo tudi gledališki prostori in wellness center. "Te deklice so si zaslužile, da jih obdaja lepota in da jih ta tudi navdahne," je dejala 52-letna Oprah, ki je sama naredila izbor učenk, ki bodo odslej obiskovale sodobni internat. V času gradnje šolskega centra je bilo sicer mogoče večkrat slišati očitke, da je preveč odličen za južnoafriške razmere.

Z ustanovitvijo sodobne šole Oprah Winfrey uresničuje obljubo, da bo poskrbela za izobrazbo južnoafriških deklic iz najrevnejših regij v državi, ki jo je pred več leti dala nekdanjemu predsedniku države in velikemu borcu za človekove pravice Nelsonu Mandeli.