Ovitek albuma za 115.000 dolarjev

Ovitek albuma Beatlesov s podpisi vseh štirih članov skupine, darilo za sestro Georgea Harrisona, so na dražbi v petek prodali neznancu za dobrih 115.000 dolarjev.

Objavljeno
27. december 2006 11.31
New York – Ovitek albuma Beatlesov s podpisi vseh štirih članov skupine, darilo za sestro Georgea Harrisona, so na dražbi v petek prodali neznancu za dobrih 115.000 dolarjev. Album je dala naprodaj Harrisonova sestra Louise, začetna cena je znašala 25.000 dolarjev.

Gre za album "Meet the Beatles", prvega, ki ga je ta britanska skupina izdala za ameriško tržišče pri diskografski hiši Capital Records. Po besedah predsednika spletne dražbene hiše ItsOnlyRockNRoll.com Marka Zakarina je dosežena cena 115.228,82 dolarja najvišja, kar so jih doslej dosegli na javni prodaji za katerega od podpisanih albumov Beatlesov.

Harrison je nad svojim podpisom še zapisal: "Lou, z ljubeznijo, od 'Brata'!!", John Lennon je dodal "Lou z veliko ljubezni od Johna Lennona X.". Paul McCartney in Ringo Starr sta pripisala nekaj podobnega. Vsi štirje so ovitek albuma podpisovali med vožnjo z vlakom leta 1964 na poti v Washington, kjer so imeli koncert.