Claudia Cardinale obžaluje, da je zavrnila Marlona Branda

To v svoji zadnji knjigi razkriva italijanski novinar in voditelj Bruno Vespa.

Objavljeno
01. november 2011 08.05
Posodobljeno
01. november 2011 08.05
T.C., Delo.si
T.C., Delo.si
Rim - Italijanska igralka Claudia Cardinale se kesa, da je zavrnila Marlona Branda, je v svoji zadnji knjigi Questo amore. Il sentimento misterioso che muove il mondo (Ta ljubezen. Skrivnostno čustvo, ki premika svet) razkril italijanski novinar in voditelj Bruno Vespa.

»Ko sem v ZDA snemala film, je Brando potrkal na moja vrata. Vedel je, da je moj idol in me skušal zapeljati,« je Vespa v knjigi povzel besede Claudie Cardinale. Brando je nato dejal: »Razumem. Po horoskopu si kozorog, tako kot jaz, ne vdaš se.« Igralka je priznala, da ji je bilo za zavrnitev Branda žal takoj zatem, ko je zaprla vrata, povzema STA.

Sicer je Vespa v svoji knjigi Questo amore. Il sentimento misterioso che muove il mondo podal vpogled v ljubezensko življenje Italijanov, starih od 15 do 85 let, ter hkrati popisal velike ljubezenske zgodbe italijanskih zvezdnikov in politikov.

Med drugim so ga k pisanju pritegnile ljubezenske prakse mladih, kriza identitete 30-letnikov, rojevanje ljubezenskih zvez na delovnem mestu, odkrivanje ljubezenskih prevar, izmenjavanje ljubezenskih partnerjev in homoseksualne zveze.