Deloindom: Arhitekturni dialog - Majhna soba za dva otroka

Predstavljamo zmagovalno rešitev letošnjega natečaja Arhitekturni dialog.

Objavljeno
07. oktober 2013 16.06
Luka Fabjan
Luka Fabjan

Na sejmu pohištva Ambient Ljubljana je že šesto leto zapored potekal natečaj Arhitekturni dialog, ki nastaja pod okriljem naše priloge Deloindom, sejma Ambient Ljubljana in Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Letošnja tema je bila Prenovimo in osvežimo stanovanje v bloku, zato so imeli prednost sodelujoči, ki načrtujejo prenovo blokovskega stanovanja. Zmagovalno rešitev je pripravil absolvent arhitekture Luka Fabjan.

---

V stanovanju mlade družine je za dva otroka na voljo majhna soba, velika le deset kvadratnih metrov. Višina v njej je zadostna, okno pa je samo eno. Zdaj, ko sta otroka še majhna, lahko brez večjih težav sobivata, kmalu pa bo zaradi različnih interesnih dejavnosti sobica postala neprimerna.

Rešitev je svojevrsten ambient, ki poleg igrive podobe na določenih mestih poskrbi za ohranjanje otroške povezanosti, hkrati pa na drugih delih omogoča nekaj zasebnosti. V sobo sta postavljena dva elementa, ki jo delita po navidezni diagonali. Zgornje površine so urejene za spanje in počitek, medtem ko je spodnji prostor na eni strani namenjen za učenje, na drugi pa zabavo in igro.

Celotno zmagovalno rešitev najdete v zadnji tiskani izdaji priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.