Deloindom: Dva dni
 za ogled 
izbrane 
arhitekture

Konec tedna bo za širšo javnost odprlo vrata 100 izbranih stavb, ki predstavljajo najboljšo sodobno slovensko arhitekturo.

Objavljeno
02. oktober 2013 10.55
Aleksandra Zorko, Deloindom
Aleksandra Zorko, Deloindom
Že četrtič bo namreč potekala prireditev Odprte hiše Slovenije (OHS), ki je del svetovne mreže Open House Worldwide in nastaja pod okriljem ekipe Centra arhitekture Slovenije (CAS).

Poslanstvo svetovne mreže, ki ga uresničuje tudi OHS, je približati dobro arhitekturo širšim množicam, uveljavljati odličnost v arhitekturni stroki in visoke standarde v praksi. »Želimo spodbuditi in navdihniti ljudi ter institucije, da bi zahtevali bolj kakovostno oblikovanje prostorov. Naš temeljni cilj je ustvariti večje zanimanje za boljši grajeni prostor, za arhitekturo, krepiti nove ideje in pokazati, kako lahko kakovostna arhitektura pripomore k boljšim razmeram na kulturnem, družbenem in ekonomskem področju. Želimo postati središče za spodbujanje trajnostnega razvoja, za dialog, raziskovanje in učenje,« pravijo v Centru arhitekture Slovenije.

Kje in kdaj si lahko ogledate izbrane stavbe, med katerimi je tudi 29 zasebnih hiš, preberite v današnji tiskani izdaji priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.