Deloindom: Nazaj k lesu

Bele ali nevtralne, izčiščenih linij, brez ročajev in s poudarki iz lesa. Tako bi lahko v enem stavku povzeli smernice pri sodobnih kuhinjah, ki jih ponujajo domači in tuji proizvajalci.

Objavljeno
11. oktober 2012 12.26
Aleksandra Zorko, Deloindom
Aleksandra Zorko, Deloindom
Slovenske proizvajalce in ponudnike opreme za kuhinje smo povprašali o trendih in novostih, ki jih najdemo pri tem delu notranje opreme. Odzvali so se v salonih kuhinj Berloni, Kerin.Povirk in Elementare ter domači proizvajalci Alples, Gorenje Notranja oprema in Svea.

»Oblikovno so kuhinje še vedno ravnih in čistih linij, niso pa več tako strogo manimalistične, kot so bile v zadnjih letih. Osnovni ambient se popestri z dodatnimi elementi, ki so v drugi barvi, na primer z odprtim regalom, nekaj policami ali pa so drugačna samo kakšna vrata. Tudi postavitev teh elementov je precej razgibana. Celoten ambient je tako videti toplejši in prijetnejši,« pojasnjuje najnovejše smernice pri opremi kuhinj Nataša Mohorič iz podjetja Alples in dodaja, da prav ti dodatni elementi in modularnost pohištva prispevajo k unikatnemu videzu ambienta in tako zadostijo potrebi po individualnosti. »Opazno je širjenje ponudbe, ki omogoča prilagajanje pohištva, ne le pri izbiri barv, ampak tudi lastnostih izdelka. Interier je oblikovan vse bolj individualno. Več detajlov omogoča več kombinacij po željah uporabnikov,« še odgovarja sogovornica.

Kakšne so smernice glede barv kuhinje in kakšne so lastnosti sodobnih kuhinj, si lahko preberete v zadnji številkli priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.