Deloindom: Slovenci pridelamo le slabo desetino semena

Pišemo o pomenu in značilnostih avtohtonih in domačih sort vrtnin ter semenu, ki je namenjeno profesionalnim pridelovalcem.

Objavljeno
23. januar 2014 16.04
Julijana Bavčar, Deloindom
Julijana Bavčar, Deloindom
Medtem ko Slovenci pridelamo slabo tretjino svoje hrane, se sami preskrbimo z manj kot 10 odstotki semena. O samopreskrbi s hrano težko govorimo brez lastnega semena, pravi dr. Marija Gregori. Predavateljica na višji strokovni šoli Biotehniškega centra Naklo in vodja tamkajšnje raziskovalne enote, ki strokovno podpira v ekološko pridelovanje hrane usmerjena podjetja, je svojevrstna ambasadorka samopreskrbe s semenom. Bila je vodja strokovnoizobraževalnega projekta ekološka pridelava in hranjenje semena, o tem predava tako strokovnjakom kot vrtičkarjem po vsej Sloveniji.

Intervju si lahko preberete v tiskani izdaji priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.