Deloindom: Začel se je 43. sejem Narava-zdravje

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je danes začel 43. sejem Narava-zdravje.

Objavljeno
10. oktober 2012 16.44
Ba. P., Deloindom
Ba. P., Deloindom
Na prireditvi, ki povezuje naravo z zdravjem in s sloganom Podari jabolko! spodbuja obiskovalce k zdravemu življenjskemu slogu, bodo do nedelje, 14. oktobra, na ogled izdelki, dejavnosti in ekološko ozaveščene ideje za zdravo življenje ter trajnostni razvoj, ki so razvrščeni v štiri tematske sklope: Prehrana, Wellness in gibanje, Zdravje, Eko dom in okolje.

Tudi letošnji sejem Narava-zdravje spodbuja lokalno trajnostno preskrbo s hrano, ki pomeni zagotavljanje kakovostne in varne hrane v celotni živilski verigi ter vzpostavljanje, ohranjanje in spodbujanje zdravih prehranjevalnih navad. Na Gospodarskem razstavišču se tako predstavljajo sadjarji, pridelovalci zelenjave, mlekarji, gobarji, medičarji, zeliščarji in številni drugi ponudniki kmetijskih pridelkov oziroma živil. V ospredju je sledljivost mleka na Mlečni cesti - prikaz poti mleka od pašnika do potrošnika ter pestrost in prednosti uživanja sveže, lokalno pridelane zelenjave in sadja v Sloveniji. Projekt se smiselno dopolnjuje s predstavitvijo Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki so ga pristojna ministrstva že lani promovirala po slovenskih šolah.

Kaj vse si boste lahko ogledali na sejmu in kateri dogodki bodo spremljali sejem, si lahko preberete na www.deloindom.si.