Delova osebnost leta je Ana Lukner

V Mestnem muzeju so razglasili Delovo osebnost leta 2012.

Objavljeno
02. januar 2013 07.04
Posodobljeno
02. januar 2013 08.00
S. M., Delo.si., T. J., kultura
S. M., Delo.si., T. J., kultura

12:50 - Skupina Mascara je v novo leto in v druženje v muzeju nagrajenko, nominirance in povabljence odpeljala še z eno pesmijo o ljubezni, s skladbo Balada para un loco Astorja Piazzolle.

12:48 - Ana Lukner: »Sem zelo presenečena, tega res nisem pričakovala. Zdelo se mi je, da vsi nominiranci delamo s srcem. Vem kaj je moje poslanstvo, in v vseh stvareh, ki jih počnem uživam. Anina zvezdica je projekt, ki ga delam v prostem času, saj sem sicer poslovna zenska. Vem pa kaj so vrednote, ki so zame pomembne. Moj cilj je, da se vrnemo k resničnim vrednotam in poskušala bom pri tem pomagati po svojih močeh.«

12:45 - Vesna Milek: »Čas je, da razglasimo osebnost, ki so jo izbrali bralci Dela.«

Bojan Budja: »Delova osebnost leta je Ana Lukner.«

12:40 - Med videopredstavitvijo so si povabljenci še enkrat lahko ogledali, kdo so nominiranci za Delovo  osebnost 2012, tej pa je sledil še nastop akustičnega kvarteta Mascara s skladbo Un ano d'amor Luz Casal.

12:30 - Ljubezen je skupna beseda za vse vrednote, ki jih simbolizirajo nominiranci, je ob začetku slovesnosti povedala Vesna Milek. Ljubezen do znanja, do igre in do sočloveka. Vse osebnosti imajo še en skupni imenovalec, svoje vizije so spremenili v dejanja, in kot je rekel Mark Twain, dejanja govorijo glasneje od besed.

Zbrane je nato nagovoril Bojan Budja, ki jim je najprej voščil srečno 2013.

»Želim, da po svojih močeh spišete čim več takšnih zgodb, kot so jih nominiranci. Stopamo v novo leto, ki bo eno najtežjih v zgodovini mlade Slovenije. Potrebujemo junake, zglede, ki vlečejo in dokazujejo, da se vztrajnost izplača. Nominirance je izbralo uredništvo, prihajajo iz različnih področij, med njimi ni politikov. Tudi lani jih ni bilo. Zmagovalci so vsi, pokazali so nam pot, kako do zmage, do uspeha, takšnega ali drugačnega. Iskrene čestitke prav vsem.«

12:20 - Kandidate in goste so pozdravili predsednica uprave Dela Marjeta Zevnik, vršilec dolžnosti odgovornega urednika Dela Bojan Budja, namestnica odgovornega urednika Dela Mateja Babič in člani uredniškega kolegija.

Zbrane goste je nato z mislijo urugvajskega novinarja Eduarda Galeana o edinih besedah, ki si zaslužijo obstoj, to so tiste, ki so boljše od molka, pozdravila še voditeljica Vesna Milek in predstavila akustični kvartet Mascara, ki je zaigral pesem Storia d'un amor.

12:10 - V Mestnem muzeju so že zbrani nominiranci za Delovo osebnost leta in prvi gostje.

Od nominirancev so v Mestnem muzeju Ana Lukner, Anita Ogulin, Matevž Lenarčič, Darko Đurić, Robert Golob in Dragan Živadinov.

Prireditve se niso mogli udeležiti Anže Kopitar, Urške Žolnir in Srečko Šestan.

Med povabljenimi gosti so med drugimi opaženi pravnik dr. Miro Cerar, nekdanji kapetan jugoslovanske reprezentance Ivo Daneu, predsednica združenja Europa Donna dr. Mojca Senčar, novinarka in predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) Darja Groznik in direktor direktorata za medije Miro Petek.

12:00 - Uredništvo Dela novo leto začenja v Mestnem muzeju Ljubljana, kjer točno opoldne razglašamo Delovo osebnost leta 2012. Človeka, ki je najprej navdušil in prepričal urednike in novinarje, potem pa vas, bralke in bralce. Zadnjo besedo pri izboru ste tako kot v zadnjih letih imeli vi - bodisi v javnomnenjski anketi bodisi prvič v spletnem glasovanju.

V uredništvu smo na začetku decembra izbrali deset finalistov, danes bo znano, kdo od njih bo nasledil lanskega dobitnika priznanja Delova osebnost leta Iva Boscarola.

Bo to:

•paraolimpijec Darko Đurić

•predsednik uprave družbe Gen-I dr. Robert Golob,

•hokejist svetovnega formata Anže Kopitar

•ekstremni pilot Matevž Lenarčič,

•Anina zvezdica Ana Lukner

•profesor dr. Dragan Mihailović,

•glasnica odrinjenih Anita Ogulin

•poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan,

•režiser Dragan Živadinov

•judoistka Urška Žolnir?