Dežela škratov vnovič vabi

Škrati in druga bajeslovna bitja danes na Zagmajški vrh nad Slovenj Gradcem vabijo predvsem družine z otroki.

Objavljeno
28. september 2013 11.19
celin*Zagmajški škrati
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Slovenj Gradec - Po enoletnem premoru bo letos na Zagmajškem vrhu nad Slovenj Gradcem spet potekala priljubljena prireditev v Deželi škratov. Škrati in druga bajeslovna bitja tako danes na Jesensko škratovanje vabijo predvsem družine z otroki, kljub prvotnim napovedim pa zaradi napovedanega slabega vremena nedeljski del prireditve odpade.

Kulturno etnološko društvo Dežela škratov se je letos pri organizaciji dogodka povezalo s slovenjgraškim javnim zavodom za turizem in šport Spotur, ki skrbi predvsem za promocijo dogodka.

Kot je za STA povedala Andreja Kragelnik iz omenjenega društva, se je za gradnjo škratove vasi, ki se začenja danes ob 11. uri, prijavilo pet skupin, ki štejejo vsaka od 20 do 30 otrok. Gradnji škratove vasi bo zgodaj popoldne sledil otroški program skupaj s predstavo Kuža in mucek ob 15. uri.

Organizatorji pripravljajo še škratove delavnice in animacija, dopolnjen škratov gozd, obiskovalce bo zabavala coprnica Zofka, na voljo pa bodo še škratov vlak, škratove dobrote, menjalnica in škratov denar - škratini. Za lažji dostop bo pot iz Slovenj Gradca označena.

Podoben škratovsko-zabavni program se bo v primeru lepega vremena na Zagmajškem vrhu odvil še prihodnji konec tedna.