Dobre novice obstajajo

Kako v nevarnem delu Los Angelesa srednješolci preko lokalnega časopisa širijo pozitivne novice.

Objavljeno
03. oktober 2012 14.36
press_urednistvo
E.D., Delo.si
E.D., Delo.si

Predel Boyle Heights je znan po z zdaj  že bolj obvladljivim nasiljem, a življenje tam še vedno ni lepo. Kar je tam dobrega preko tiskane izdaje in internetne strani predstavlja ekipa časopisa The Boyle Heights Beat, ki jo  sestavljajo entuziastični srednješolci šole za novinarstvo, USC Annenberg .

The Boyle Heights Beat, lokalni časopis, ki izhaja na vsake štiri mesece v vzhodnem predelu Los Angelesa,  s podajanjem konstruktivnih in pozitivnih novic iz njihove skupnosti prinaša upanje in mir.

Izdajanje tiskane verzije omogočajo donacije in subvencije, ekipi pa svetujejo in pomagajo prostovoljci, ki so sicer zaposleni v medijih. Mladi novinarji - ulice nevarnega Boyle Heightsa so v resnici njihov dom -  se  pri predstavljanju lepih plati življenja v njihovi skupnosti, o katerih se večinoma ne poroča, resnično potrudijo; skupnost opogumljajo z upanja vzbujajočimi novicami.

The Boyle Heights Beat je samo eden izmed projektov mnogih prostovoljcev širom sveta, ki se s sporočanjem in poudarjanjem pozitivnih novic trudijo v življenja ljudi vnašati upanje in  radost.

Eden izmed takšnih projektov je portal DailyGood, kjer prostovoljci  že od  1999. leta vsak dan predstavljajo dobre novice z vseh koncev sveta.

Tudi v Sloveniji dobrih novic ne manjka. Poleg rubrik v medijskih hišah si lahko podobne projekte, ki so plod dela prostovoljcev ogledamo na:

Prostor za podajanje pozitivnih vsebin imajo tudi velike medijske hiše kot so: