Eddie Murphy se je odpovedal vodenju oskarjev

Razlog za to potezo je solidarnost s sodelavcem Brettom Ratnerjem, saj so slednjemu odpovedali vlogo producenta na podelitvi.

Objavljeno
10. november 2011 16.46
Posodobljeno
10. november 2011 17.31
Ta. C., Delo.si
Ta. C., Delo.si
Los Angeles - Ameriški igralec Eddie Murphy se je odpovedal vlogi voditelja na podelitvi oskarjev. Razlog je novica s sedeža ameriške Akademije filmskih umetnosti in znanosti, da se bo namesto Murphyjevega sodelavca Bretta Ratnerja kot producent preizkusil Brian Grazer. Ratnerja je akademija odslovila zaradi homofobičnih izjav, poroča STA.

Tom Sherak, predsednik Akademije filmskih umetnosti in znanosti, ki organizira prestižno prireditev, je v izjavi zapisal, da sicer razume Murphyjeve občutke, toda poudaril je, da je Grazer uveljavljen filmski ustvarjalec, ki ima za seboj 25 let filmskih izkušenj in izjemen opus.

Ratner se je sicer za svoje žaljive izraze zoper istospolno usmerjene, ki jih je izrekel na novinarski konferenci za svoj film Oropaj bogataša, hitro opravičil. Sherak je opravičilo takoj sprejel, napisal pa je, »da imajo besede pomen in posledice«. Ratner je po njegovih besedah dober človek, njegovi komentarji pa so nesprejemljivi.