Konvencija nekonvencionalnih

Kdor si želi izstopati s površino svojega telesa, sta mu bila minula dneva v Krškem nedvomno pisana na kožo.

Objavljeno
01. april 2012 10.38
R. N.
R. N.

Krško − Risana na kožo. Kdor je zamudil, v resnici ni zamudil, ima priložnost še danes. V hotelu City in bližnjem šotoru je bilo slikovito kot pri nas še nikoli, prireditev bo nedvomno pustila neizbrisen pečat.

Da, za prvo mednarodno zborovanje mojstrov tetoviranja gre, konvencijo. Svoje veščine je pokazalo 26 mojstrov iz sedmih držav, 14 Slovencev, drugi iz Srbije, Hrvaške, Italije, Singapurja, Bolgarije, Madžarske.

Jasno, velik del tetovaž se bo zadrl v kožo prostovoljcev obiskovalcev, nekateri modeli so bili naročeni. Izbrali so najboljšo petkovo in sobotno tetovažo, danes bodo zmagovalca v posameznih tehnikah, črno-beli, barvni, tehniki tribalov, razglasili bodo tudi best of show, tetovažo tetovaž.

A konvencija ni samo za tiste, ki hočejo po hitri in kakovostni poti dobiti kožni zaznamek, tudi spremljevalni program so sestavili zelo pestro, nakita je bilo na pretek na ogled in v nakup, tudi usnjenih dodatkov in še česa, ušesa pa so bila poleg prebadanja deležna žive glasbe. Gotovo vas je veliko, ki ste se že dolgo, predolgo odločali za tetovažo – no, zdaj so mojstri prišli k vam, na pol poti, v Krško. Na programu je bilo tudi spoznavanje z airbrushem, kdor si je želel poživiti kožo, a ne za večno, pa se je predal poslikavanju telesa, bodypaintingu.

In še poslastica – organizatorji so pred začetkom obljubili, da ne boste samo trpeli tetoviranja, ampak zadevo tudi sami uresničili. Na pravi koži. Pravi svinjski koži. In status tetoviranca zamenjali z naslovom tetovatorja.

Pa ker je zadevo izpeljal Motoristični klub BRM, ni manjkalo harley davidsonov in njihovih dvokolesnih bratov ter štirikolesnih bratrancev.