New York je najbolj umazan, hrupen in nevljuden v ZDA

Udeleženci spletne ankete turistične revije Travel and Leisure so ocenjevali 35 največjih mest v ZDA.

Objavljeno
19. september 2012 10.02
Sept 11
Ti. K., STA
Ti. K., STA
New York - Anketiranci so mestu New York dodelili nelaskavi naslov najbolj umazanega, najbolj hrupnega in najmanj vljudnega mesta v ZDA. Anketa je zajela 50.000 udeležencev, ki so ocenjevali 35 največjih mest v ZDA.

Udeleženci ankete so poročali o tem, kaj so videli med obiskom mesta. To so kupi smeti na pločnikih, ki jih poleg brezdomcev prekopavajo tudi podgane. Prebivalci mesta nad turisti niso navdušeni in za razliko od prebivalcev drugih ameriških mest to tudi pogosto pokažejo, hrupa množice avtomobilov na čelu s taksiji pa ni potrebno niti omenjati.

Mesto New York tudi v tej anketi ostaja najmanj dostopno od vseh v ZDA. V njem želi živeti toliko ljudi, da so cene stanovanj astronomske. Hiša z bazenom na primer v predmestju Charlotta v Severni Karolini stane toliko kot garsonjera na Manhattnu.

Morda je razlog v tem, da so mu udeleženci anket dali najvišje ocene za razširjenost gledališč, galerij in drugih kulturnih ustanov. Najvišje ocene je mesto, ki ga je lani obiskalo 50 milijonov ljudi, dobilo za razširjenost luksuznih trgovin, restavracij in lokalov, rasne in etnične raznolikosti pa tudi urejenih domačinov.