Noč čarovnic v New Yorku s pridihom Wall Streeta

Newyorška Halloween parada skuša vsako leto prikazati aktualno temo in tudi tokrat ni razočarala.

Objavljeno
01. november 2011 08.24
Posodobljeno
01. november 2011 08.24
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
New York - Letošnja že 39. parada noči čarovnic v newyorškem mestnem predelu Greenwich Village je tisočem ob šesti aveniji ponovno prikazala zbirko raznoraznih kostumov od bizarnih, perverznih in grozljivih do neumnih, na različne načine pa je bila prikazana tudi aktualna tema protestov proti Wall Streetu.

Newyorška Halloween parada skuša vsako leto prikazati aktualno temo in tudi tokrat ni razočarala. Organizatorji so ji sicer letos nadeli ime I of the beholder, kar je besedna igra okrog očesa tistega, ki opazuje. Zadnji dve leti naj bi bilo vse manj aplavza udeležencem parade, vendar zato, ker imajo vsi zasedene roke s svojimi elektronskimi napravicami od telefonov in blackberryjev do iPhonov, s katerimi fotografirajo in ne morejo ploskati.

Zato je bilo na paradi videti tudi veliko lažnih povečanih očes, na primerno strašljiv način. Najbolj aktualna tema je sicer trenutno protest proti nasilju finančnega kapitalizma pripadnikov gibanja Okupiraj Wall Street in nekaj kostumov je bilo naravnanih v to smer, kot na primer možakar, ki se je oblepil z lažnimi dolarskimi bankovci in premazal z rdečo barvo, piše STA.

Sicer pa je več deset tisoč opazovalcev lahko videlo zbirko standardnih kostumov filmskih junakov, zombijev, duška pa so si dala dekleta, ki so se tudi letos oblačila predvsem v mačje in zajčje kostume. Kot vedno ni primanjkovalo tudi uprizoritev videoposnetka pokojnega Michaela Jacksona Thriller. Halloween parada privabi v New York udeležence in radovedneže iz vseh ZDA in tujine, parade pa se lahko udeleži vsakdo, če se le malce našemi.