Polopico tihotapila v spodnjem perilu

Prebivalke tropskih gozdov so postale priljubljene eksotične hišne ljubljenke, zato so v naravi vse bolj ogrožene.

Objavljeno
23. september 2012 14.48
Posodobljeno
23. september 2012 15.00
G. U., Nedelo
G. U., Nedelo

Tihotapstvo je posel, v katerem udeleženci ne smejo biti izbirčni glede tega, kaj bodo nelegalno prepeljali čez državno mejo, je poročal BBC. Lahko gre za dragocene kovine, mamila, orožje, dragulje, visoko tehnologijo in še za brez števila drugih stvari.

Precej pogosto se med tihotapskim blagom znajdejo različne živali, po navadi redke in zato drage. Tudi pri načinu tihotapljenja ni posebnih omejitev, saj so nekateri pripravljeni tvegati življenje pri, na primer, tihotapljenju mamil v notranjosti svojega telesa; znane so tako imenovane mule, ki iz Južne Amerike na bogati sever v želodcu tovorijo kokain, navadno zavit v kondome.

Kljub temu pa so bili varnostniki na letališču v Delhiju v Indiji nemalo presenečeni, ko so ugotovili, da dva moška v spodnjem perilu prenašata majhna primata, natančneje polopici lori.

Prebivalke tropskih gozdov južne in jugovzhodne Azije so v zadnjih letih postale priljubljene eksotične hišne ljubljenke drugod po svetu, kar naj bi precej vplivalo na njihovo čedalje manjše število v naravi.

Poleg tihotapcev lorijev so prijeli še njunega sopotnika, vse tri državljane Združenih arabskih emiratov, ki so iz Bangkoka prek Delhija leteli v Dubaj.

Zanimivo pa je predvsem, da sta si tihotapca upala v svoje spodnje perilo, kjer imajo moški shranjeno precej pomembno orodje, vtakniti mesojedo polopico, povrhu opremljeno z zobmi s strupnimi žlezami.