Princ William bo s soprogo Catherine živel v Kensingtonski palači

Za stalno domovanje sta si izbrala palačo, v kateri je do svoje smrti živela tudi Williamovo mati princesa Diana.

Objavljeno
06. november 2011 14.38
Posodobljeno
06. november 2011 14.47
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
London - Princ William in njegova soproga Catherine sta si za stalno domovanje v Londonu izbrala Kensingtonsko palačo, v kateri je vse do svoje smrti živela tudi Williamova mati, princesa Diana. Vojvoda in vojvodinja Cambriška se bosta v eno izmed stanovanj v palači preselila sredi ali konec leta 2013.

Princ William, ki je drugi v vrsti za britansko krono, in soproga si bosta domovanje uredila v stanovanju, v katerem je poprej živela leta 2002 preminula princesa Margareta, sestra kraljice Elizabete II. Slednja je že potrdila njuno izbiro. Stanovanje je sicer pred vselitvijo mladega para potrebno še precej obsežne prenove, tuje agencije povzema STA.

V veliki in razkošni palači iz 17. stoletja, ki stoji v središču Londona in je sestavljena iz več stanovanj, je od poroke s princem Charlesom leta 1981 do svoje smrti v prometni nesreči leta 1997 živela tudi princesa Diana. Tu sta odrasla tudi njena sinova William in Harry.

Princ William in Catherine Middleton, ki sta se ob ogromni pozornosti javnosti poročila 29. aprila, trenutno živita na otoku Anglesey v Walesu, kjer William dela kot pilot pri kraljevih zračnih silah (RAF). Med pogostimi obiski v Londonu sta doslej kot začasno bivališče uporabljala neko manjše stanovanje prav tako v Kensingtonski palači.