Republikanci v Virginiji iz Baracka Obame naredili zombija

Čeprav je šlo za noč čarovnic, niti vrh republikanske stranke v tem ni videl prav nič humorja.

Objavljeno
01. november 2011 16.29
Posodobljeno
01. november 2011 16.37
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
Washington - Ameriški predsednik Barack Obama je glede na rezultate zadnjega zdravniškega pregleda skoraj preveč zdrav za svoja leta, vendar pa bi republikanci iz okrožja Loudoun v zvezni državi Virginiji, sodeč po letakih ob noči čarovnic, radi videli, da ga doleti usoda živih mrtvecev oziroma zombijev.

Obamov osebni zdravnik Jeffrey Kuhlman je v ponedeljek sporočil, da je predsednik, ki je avgusta dopolnil 50 let, zdrav kot dren. Visok je 186 centimetrov, težak le 81,3 kilograma. Krvi tlak meri 107/71, mirujoči srčni utrip pa 67 na minuto.

Obama pravi, da je skrivnost njegovega zdravja v zdravi prehrani in redni telovadbi. Sicer pa ima zastonj zdravstveno zavarovanje, vedno prisotnega osebnega zdravnika in vrhunske kuharje v Beli hiši, ki skrbijo za zdravo prehrano.

Za del ameriških republikancev, kot je lokalni odbor stranke v virginijskem okrožju Loudoun, pa to ni dobra novica. Obamo so za parado ob prazniku Halloween prikazali v podobi zombija s prestreljeno glavo ob pozivu ljudem, naj pridejo na parado, kjer bodo uničevali zombije z dobro mero jasnih konservativnih načel in zvrhanim košem slaščic.

Šala ni bila neslana le za demokrate, ampak tudi za vrh republikanske stranke v Virginiji. Obama v podobi zombija ni bila problematična toliko kot njegova prestreljena glava. Predsednik stranke v Virginiji Pat Mullins je sporočil, da gre za gnusno podobo, ki jo najostreje obsoja. Lokalni odbor stranke se je potem opravičil z izjavo, da je šlo za poskus humorja in če je to kdo narobe razumel, se iskreno opravičujejo.