Parade ljubezni ne bo?

Berlinska Love Parade, vsakoletna parada techno glasbe, ki privabi več kot milijon raverjev z vseh koncev sveta, je odpovedana.

Objavljeno
24. februar 2007 19.45
Po dveh letih vrnitev na osrednjo berlinsko avenijo - Parada ljubezni
Berlin - Berlinska Love Parade, vsakoletna parada techno glasbe, ki privabi več kot milijon raverjev z vseh koncev sveta, je odpovedana, so sporočili organizatorji, ki za to krivijo mestne oblasti, ker jim niso pravočasno izdale dovoljenja za prireditev.

Poziv so zdaj naslovili na druga evropska mesta, ki bi bila pripravljena gostiti to prireditev. "Situacija je jasna: ni dovoljenja, ni parade ljubezni," je dejal organizator Rainer Schaller, ki je za letošnjo parado zagotovil tri milijone evrov, in dodal, da bi zabavo lahko pripravili kjerkoli v Evropi.

Prireditev je privabljala okoli 1,5 milijona ljudi

Organizatorji so zaprosili, da bi bila Love Parade 7. julija, odgovor mestnih oblasti pa čakajo že od lani. Mesto Berlin trdi, da ne želi izgubiti prireditve, ki v glavno mesto Nemčije privabi okoli 1,5 milijona ljudi, in poudarja, da dovoljenje izdajo šele tri tedne pred začetkom. Parada je iz mirovne manifestacije leta 1989 pri Brandenburških vratih prerasla v veliko prireditev za ljubitelje elektronske glasbe na prostem.