Pilota sta cilj zgrešila za 240 kilometrov

Pilota letalskega prevoznika Northwest Airlines sta se med letom tako zatopila v perpir, da sta pozabila pristati. Svoj cilj sta tako preletela za 240 kilometrov in skoraj povzročila paniko, da je bilo letalo ugrabljeno.

Objavljeno
23. oktober 2009 14.38
Ba.P.
Ba.P.
Minneapolis -  Letalo s 144 potniki je bilo namenjeno iz ameriškega San Diega v Minnieapolis, ko je na višini nekaj več kot 11.000 metrov za več kot uro izgubilo povezavo s kontrolnim centrom. Ko sta pilota spoznala svojo napako, sta že za 240 kilometrov preletela letališče na katerem bi morala pristati. Takoj sta znova vzpostavila povezavo s kontrolnim stolpom in prosila za dovoljenje, da letalo obrneta, a ameriška vojska je bila že obveščena, da se z letalom dogaja nekaj čudnega, zato so imeli v pripravljenosti bojna letala.

Pilota sta nazadnje letalo le obrnila in potniki in posadka so mirno pristali na letališču v Minneapolisu, kjer so jih pričakali policisti, da bi se prepričali, da na letalu le ni ugrabiteljev. Pilota sta priznala, da sta se med letom začela prerekati in nista bila pozorna na smer letenja, njuno zgodbo pa bodo potrdili ali ovrgli po tem, ko bodo analizirali črno skrinjico. Pilota bosta do konca preiskave suspendirana. Nekateri namigujejo, da za napako ni bil kriv prepir med pilotoma, ampak da sta preprosto zaspala.