Pod Peco so ponovno zrasli gradovi

Na temkovanju v gradnji snežnjih gradov kralja Matjaža v občini v Črna na Koroškem je na 15. tekmovanju zmagala ekipa Čagona.com iz Slovenskih goric.

Objavljeno
03. februar 2007 12.42
Takole pa so snežni gradovi videti ponoči
Črna na Koroškem - Na ravnici Mitnek v kraju Podpeca v občini Črna na Koroškem je potekalo že 15. tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov kralja Matjaža. Do petka se je za tekmovanje prijavilo okoli 80 ekip, prijave pa so bile možne še ddo začetka prireditve, ki se je začela ob 10. uri in zaključila ob sončnem zahodu. Delo ustvarjalcev si je prišel ogledati tudi kralj Matjaž, ki je izbral Alenčico, zvečer pa so razglasili najlepše gradove. Najlepšega je zgradila ekipa Čagona.com iz Slovenskih goric.

Ekipe graditeljev sestavlja od pet do osem članov, ki so si lahko na prizorišču med oštevilčenimi parcelami izbrali svoj prostor za gradnjo. Pri ustvarjanju so lahko uporabili le sneg, vodo, led in šibje ter orodje, ki so ga prinesli sami. Ob prijavi je morala vsaka ekipa oddati tudi skico načrtovanega gradu.

Potrpežljivost na cesti

Organizatorji so pozvali obiskovalce, da se na prizorišče iz doline odpeljejo z označenim organiziranim prevozom s kombiji. Kljub temu naj bi bil promet iz doline, ki je potekal izmenično enosmerno, letos nekoliko lažji, saj je prvič potekal po na novo asfaltirani cesti.

Obiskovalci so lahko prisluhnili predstavitvi ekip, potekalo pa je tudi srečanje kraljev Matjažev iz vse Slovenije. Nedelja je bila rezervirana za najmlajše, za katere so pripravili številne aktivnosti in zabavni program.