Pogin ptic zaradi uhajanja kemikalij?

V teksaški prestolnici Austin so posebne ekipe odstranjevale trupla več deset mrtvih ptic. V bližini pa prišlo do uhajanja kemikalij iz tovornjaka cisterne.

Objavljeno
09. januar 2007 11.05
Zaščiteni strokovnjaki odstranjujejo okuženo perjad
Austin - Središče teksaške prestolnice Austin je bilo včeraj za več ur zaprto, posebne ekipe v zaščitnih oblekah pa so odstranjevale trupla več deset mrtvih golobov, vrabcev in drugih ptic, ki so poginili v za zdaj še neznanih okoliščinah.

Poplava mrtvih ptic ostaja neznanka, dokler ne bodo opravili testov v centrih za nadzor nad nalezljivimi boleznimi, vendar pa oblasti trdijo, da ni nobenih znakov nevarnosti za ljudi, terorističnega napada ali ptičje gripe.

Ptičja trupla so odkrili v ponedeljek zjutraj na aveniji Congress v središču mesta, nedaleč od guvernerske palače.

Nevarne kemikalije

V predmestju Houstona Sugar Landu prav tako v Teksasu, vendar daleč od Austina, pa je v ponedeljek prišlo do uhajanja nevarnih kemikalij iz tovornjaka cisterne pred tovarno Nalco. Oblasti so opozorile ljudi, naj ostanejo doma za zaprtimi vrati in okni, nekaj uslužbencev tovarne pa je moralo v bolnišnico. Iz cisterne je ušla kemikalija etilendiamin, ki zaudarja po amoniaku in lahko povzroči poškodbe na ledvicah in jetrih.