Pokopana na Bahamih ob sinu

Odvetnik pol leta stare hčerke pokojne ameriške zvezdnice Anne Nicole Smith, Richard Milstein se je v četrtek odločil, da bo nekdanja slačipunca in vdova teksaškega milijonarja pokopana na Bahamih.

Objavljeno
23. februar 2007 10.26
Vzrok smrti Smithove še ni znan
Miami - Odvetnik pol leta stare hčerke pokojne ameriške zvezdnice Anne Nicole Smith, Richard Milstein se je v četrtek odločil, da bo nekdanja slačipunca in vdova teksaškega milijonarja pokopana na Bahamih. Pred tem je sodnik Larry Seidlin v sporu med materjo Smithove Vergie Arthur, nekdanjim ljubimcem Larryjem Birkheadom in uradnim očetom Dannielynn Howardom Sternom odločil, da naj o kraju pogreba odloča Milstein.

Vzrok smrti ni znan

39-letna Smithova je umrla iz doslej še nepojasnjenih razlogov pred dvema tednoma v svoji hotelski sobi na Floridi nedaleč od Miamija, nakar se je začel boj za njeno dediščino in celo truplo. Njena mati jo je želela pokopati v Teksasu, sodnik Seidlin pa si je opral roke in odločitev predal v roke pol leta stari hčerki, v imenu katere odloča sodno imenovani odvetnik Milstein. Ta se je odločil za Bahame, kjer je imela Smithova vilo, v kateri sedaj živi Stern z otrokom.

Sodni postopek pred Seidlinom je bil ne glede na resnost vsebine odločanja precej nenavaden. Odvetniki treh strank, ki se borijo za nadzor na otrokom, ki lahko nasledi pol milijarde dolarjev od pokojnega moža Smithove Howarda Marshalla, so se spopadali, sodnik pa je medtem igral vlogo dvornega norčka z mislijo na lastno televizijsko oddajo. Seidlin se je zapletal v samovšečne samogovore, razlagal vse mogoče in celo malce pojokal. Birkhead in Stern sta bila z odločitvijo o pogrebu na Bahamih zadovoljna, Vergie Arthur pa se bo pritožila.

Boj za očetovstvo hčerke se nadaljuje

Otroka, ki bo nasledil bogatstvo, ima trenutno v rokah Stern, ki je naveden na rojstnem listu kot oče, Vergie Arthur bi rada prevzela svojo vnukinjo, ker Sternu menda ne zaupa, Birkhead pa toži za očetovstvo in zahteva analizo DNK, pri čemer pa se dela vse večja vrsta. Za očetovstvo se skuša prijaviti tudi zadnji soprog slavne televizijske igralke Zsa Zse Gabor, 69-letni posvojeni princ Frederick von Anhalt. Von Anhalt trdi, da je bil v času, ko naj bi Smithova postala noseča njen edini ljubimec.

Anna Nicole Smith se je leta 1994 poročila z 89-letnim Howardom Marshallom, lastnikom naftnega podjetja Great Northern Oil. Ženina je spoznala nekaj let prej, ko se je slačila za denar v Houstonu. Marshall je srečen in zadovoljen umrl naslednje leto, nakar se je začel oster boj za dediščino, ki traja še danes.

Ženinov sin Pierce Marshall ni hotel privoliti v to, da Smithova dobil skoraj pol milijarde dolarjev dediščine. Njen primer je priromal celo do vrhovnega sodišča, ki ga je lani maja poslalo nazaj na prvo stopnjo. Pierce je medtem že umrl.

Anna Nicole Smith je pred smrtjo prebolevala svojega 20-letnega sina Daniela, ki je zaradi ponesrečene mešanice zdravil umrl pred petimi meseci na Bahamih in to le nekaj dni zatem, ko se je rodila Dannielynn.