Poljubljanje in dotikanje prepovedano!

Študenti univerze na vzhodu Kitajske so na spletu objavili pritožbo proti odločitvi pristojnih, da bodo v njeni okolici postavili "patrulje", ki bodo nadzirale mlade pare, da se ti v javnosti ne bi preveč poljubljali, objemali ali sedeli preblizu drug drugemu.

Objavljeno
10. november 2009 13.00
Ba.P.
Ba.P.
Peking - Vodstvo univerze Nanjing Forestry je to novost pozdravilo, saj so mnenja, da bodo patrulje v okolici fakultete "očistile ozračje". Patrulje so sestavljene iz študentov prostovoljcev, nadzirajo pa jih profesorji. Na spletni strani univerze je ena izmed študentk objavila svojo izkušnjo s patruljo - s svojim fantom je sedela na klopi, ko so ju opazili "stražarji" in pristopili, eden izmed njih pa se je vrinil med njiju, da bi jima tako preprečil, da bi sedela preblizu drug drugemu.

Študenti, ki se te novosti odprto sramujejo, saj se je novica že razširila po spletu in sprožila posmeh po svetu, so na spletu že izrazili ogorčenje, da se vodstvo šole namesto z dejanskim vodenjem raje ukvarja z nesmiselnim nadzorom mladih ljubimcev.