Poročil se je s štirimi ženskami hkrati

Milton Mbhele se je na svojo poroko v južnoafriškem mestu Weenen pripeljal v beli limuzini in s štirimi nevestami. Vsaka od nevest v belem je prejela svoj prstan, dogodka pa se je udeležilo na stotine obiskovalcev.

Objavljeno
29. september 2009 19.37
Ba.P.
Ba.P.
Cape Town - Naslednji dan so se družine zbrale še na tradicionalni Zulu poroki.

Južnoafriški zakon priznava tradicionalne poligamne poroke in tudi predsednik Jacob Zuma ima tri žene. Vendar pa kljub temu, da so poligamne poroke v številnih plemenih običajne, pa je precej nenavadno, da se mož z več ženami poroči hkrati.

44-letni Milton Mbhele je povedal, da se je za takšno poroko odločil zato, da bi prihranil denar. Mbhele je že bil poročen 12 let in ima 11 otrok, noče pa povedati, kdo so matere njegovih otrok. Tokratne poroke se je udeležila tudi njegova prva žena Thobile Vilakazi, ki je poleg prstana v dar dobila še zlato uro. "Rad bi, da je srečna," je o Thobile povedal njen mož. "Mislim, da jo bo to, da sem se poročil še s tremi ženskami osrečilo, saj jo bo na nek način razbremenilo," je še dodal Mbhele.

Ostale tri žene so stare 24 in 23 let. Najmlajša, 23-letna Smangele Cele, je povedala, da je presrečna, ker se je lahko poročila z Miltonom, tudi če ga bo morala deliti. "Obožujem to, kako kaže svojo ljubezen do mene. Ljubi me brezmejno in takšno kot sem," je še dodala Smangele.

Žene nameravajo živeti ločeno, pravijo pa, da se dobro razumejo.