Posnetek s smrtjo Irwina v rokah njegove žene

Avstralske pristojne oblasti so videoposnetek, na katerem je zabeležena smrt avstralskega “lovca na krokodile” Stevea Irwina, predali njegovi ženi Terri.

Objavljeno
04. januar 2007 21.19
Steve Irwin je zaslovel zaradi svoje neustrašnosti
Sydney - Avstralske pristojne oblasti so video, na katerem je zabeležena smrt avstralskega “lovca na krokodile” Stevea Irwina, predali njegovi ženi Terri.

Vse kopije videoposnetka so uničili in s tem preprečili možnost prikazovanja posnetka v javnosti. Irwinova žena Terri je že lani dejala, da posnetki Steveove smrti ne bi smeli predvajati, rekoč, “čemu bi to služilo?”

Ob smrti svetovno znanega naravoslovca so se pojavile ugibanja, da bi posnetek lahko zaokrožil po svetovnem spletu. “Posnetek je bil tema širšega medijskega interesa in je bilo popolnoma primerno, da z vsemi možnostmi zagotovimo, da takšna zasebna in tragična zadeva ne pride v napačne roke,” je dejal mrliški oglednik Michael Barnes. To je bila tudi želja Irwinove družine.

Prvega januarja so cesto, ki pelje mimo zoološkega vrta Irwinovih, poimenovali kot “Steve Irwin Way” po naravoslovcu samem.

Stevea Irwina je lani 4. septembra med snemanjem dokumentarnega filma o strupenih prebivalcih morja avstralskih koralnih grebenov pičil morski bič. Strup te skatu sorodne ribe običajno ni usoden, vendar je žival raziskovalca z repom zabodla naravnost v srce. Umrl je, še preden so ponj prišli reševalci.