Potovanje brez prtljage oziroma oblačila na pósodo

V Avstraliji bodo turistom in popotnikom prihodnje leto ponudili novo storitev. Za daljše ali krajše obdobje si bodo lahko izposodili oblačila, to pa pomeni, da jim po letališčih ne bo treba prenašati težkih kovčkov in nahrbtnikov.

Objavljeno
26. avgust 2009 12.34
Couriermail
Couriermail
V Avstraliji bodo turistom in popotnikom prihodnje leto ponudili novo storitev. Za daljše ali krajše obdobje si bodo lahko izposodili oblačila, to pa pomeni, da jim po letališčih ne bo treba prenašati težkih kovčkov in nahrbtnikov. Tisti, ki se bodo odločili za »avstralsko garderobo«, si bodo lahko oblačila naročili na spletu pred odhodom na pot, naročeno pa jih bo nato pričakalo v hotelski sobi.

Kanadska podjetnica Catharine Macintosh upa, da bo projekt Potovanje brez prtljage ob koncu prihodnjega leta hkrati zaživel v obalnem avstralskem letovišču Gold Coast in Torontu. Prepričana je, da gre za zelo domiselno potezo, saj ljudje med potovanjem ne bodo izgubljali časa s čakanjem na prtljago, poleg tega se jim ne bo treba bati, da se bo med poletom izgubila oziroma postala plen nepridipravov. Popotniki bodo lahko izbirali med novimi oblekami in oblačili iz druge roke.

 

Catharine Macintosh je svoj projekt pred dnevi predstavila na turistični konferenci v letovišču Gold Coast. »V Avstraliji že od nekdaj prevladujejo popotniki z nahrbtniki in prepričana sem, da jih je med njimi veliko, ki bi si z veseljem izposodili rabljena oblačila,« je poudarila. »Potem ko bodo ljudje odstranili obleke, bodo na letalo odnesli za polovico lažjo prtljago.«


Navdušena svetovna popotnica Jean Burns je o projektu izposojevanja oblačil izjavila, da bo, ko bo nova storitev na voljo, prav gotovo razmislila o njej. Prejšnji teden se je z dvema najstniškima otrokoma vračala iz Brisbana v Dubaj. Kot je dejala, bi bilo zanjo veliko olajšanje, če bi imela med presedanji z letala v letalo in čakanjem na letališčih s seboj manj prtljage.

 

Iz sredine tiskane izdaje Dela