Pozivi k umoru Berlusconija odstranjeni

Italijanska vlada je na spletni socialni mreži Facebook ukinila skupino, ki je pozivala k umoru italijanskega premiera Berlusconija. "Gonjo" proti Berlusconiju je obsodilo več italijanskih ministrov.

Objavljeno
23. oktober 2009 16.50
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Rim - Italijanska vlada je na spletni socialni mreži Facebook ukinila skupino, ki je pozivala k umoru italijanskega premiera Silvia Berlusconija, je sporočil italijanski notranji minister Roberto Maroni, ki je obsodil "sovražno kampanjo" proti Berlusconiju.

"Gonjo" proti Berlusconiju je obsodilo tudi več drugih italijanskih ministrov, ukinitev skupine na Facebooku pa je zahteval tudi vodja italijanske opozicijske Demokratske stranke Dario Franceschini.

Na Facebooku se je oblikovala skupina, ki je pozivala k umoru Berlusconija. Do četrtka se ji je pridružilo okoli 16.000 uporabnikov, danes pa se skupina na spletu ni več pojavila.

Skupina se je na Facebooku registrirala pod kategorijo "Zgolj za zabavo", komentarji njenih članov pa nakazujejo, da skupina ni združevala skrajnežev. Na Facebooku sicer obstaja več sto skupin, ki so kritične do italijanskega premiera.

V odziv na ukinitev omenjene skupine so se na Facebooku že pojavile druge skupine. Ena izmed njih se imenuje "Prosim, ne ubijmo Berlusconija".

Zadevo preiskuje tudi državno tožilstvo v Rimu.