Pozor! Morilci v taksijih!

Londonski taksisti so na ulicah protestirali proti predlogu mestnih oblasti, da bi možnost izpita za taksije ponudile obsojenim morilcem. Taksisti opozarjajo, da bi s tem močno ogrozile javno varnost.

Objavljeno
11. september 2009 14.35
Š. Ro.
Š. Ro.
London - Londonski vozniki taksijev protestirajo proti predlogu mestnih oblasti, da obsojenim morilcem ponudijo možnost vozniškega izpita za taksije, s katerim se lahko kaznjenci zaposlijo kot vozniki taksijev. Možnost za opravljanje izpita bo nekdanjim kaznjencem ponudil urad za zaščito javnega prevoza.

 

Temu pa močno nasprotuje okoli 1500 članov združenja taksistov, ki so na londonskih ulicah pripravili protest proti zaposlovanju kaznjencev. Na cesti v Ilingtonu je na stotine voznikov s svojimi črnimi taksiji onemogočilo promet in opozorilo, da se ne strinjajo s predlogom.

 

»Protest je bil glasen in dobronameren, razen gneče pa ni povzročil večjih neredov,« je poročala televizija Sky News.

 

Jim Kelly, predsednik združenja taksistov, je opozoril, da gre za resen problem »londonskega prometa«. Z dovoljenji je namreč pod vprašanjem javna varnost. Če bodo morilcem oblasti res dovolile voziti taksije, je združenje napovedalo, da bo ukrepalo naprej.