Pretep med posadko na 10.000 metrih višine

Na letalu družbe Air India, ki je letelo iz Združenih arabskih emiratov v New Delhi, je prišlo do pretepa med posadko. V incident sta bila vpletena oba pilota, stevardesa in pomočnik.

Objavljeno
04. oktober 2009 23.53
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
New Delhi  - Na letalu družbe Air India, ki je letelo iz Združenih arabskih emiratov v New Delhi, je v soboto prišlo do pretepa med posadko. V incident sta bila vpletena oba pilota, stevardesa in pomočnik, potniki pa so z grozo opazovali pretep na 10.000 metrih višine, medtem ko v pilotski kabini ni bilo nikogar, je poročal Times of India.

Na letalu airbus A-320 je bilo 106 potnikov, ki so leteli iz Šardže v Združenih arabskih emiratih v indijsko prestolnico New Delhi, do spopada pa je prišlo, ko je bilo letalo nekje nad Pakistanom. Po prvih dognanjih naj bi pilota spolno nadlegovala stevardeso, ko pa se jima je ta uprla, sta jo nasilno vrgla iz pilotske kabine.

Pri tem je prišlo do pravcatega pretepa, med stevardeso in kopilotom, ki sta dobila tudi nekaj modric, vmešal pa naj bi se tudi eden od letalskih pomočnikov. Zatem se je v pretep vmešal še pilot, ki je na grozo že tako šokiranih potnikov zapustil pilotsko kabino in zagrozil, da bo zasilno pristal v Karačiju v Pakistanu, s katerim je bila sicer Indija v zadnjih 50 letih že štirikrat v vojni.

Zatem so se vendarle dovolj umirili, da je letalo lahko normalno pristalo v New Delhiju, kjer je stevardesa vložila uradno prijavo, enako pa sta storila tudi pilota. Stevardesa ju je obtožila spolnega nadlegovanja, pilota pa njo ogrožanja letalske varnosti. Air India pa je nato suspendirala vse člane posadke in odredila preiskavo incidenta, v katerem je posadka ogrozila tako potnike kot letalo in prekršila več varnostnih predpisov, še piše indijski časnik na svojih spletnih straneh.