Prevarantska starša priznala svojo krivdo

Richard in Mayumi Heene, starša fanta vpletenega v sago z balonom, bosta na sodišču priznala namerno zavajanje oblasti in medijev. Za tako potezo sta se odločila, da bi njuna družina postala bolj tržno in medijsko zanimiva.

Objavljeno
12. november 2009 17.00
Da. O.
Da. O.
Denver - Starša šestletnega Falcona, ki je pred časom pretresel svetovno javnost v sagi z balonom, so se znašli na sodišču. Priznali so namreč, da je bil cel dogodek zgolj potegaviščina.


Richard in Mayumi Heene bosta obtožena namerne prevare, saj sta načrtno zavajala tako medije, kot tudi uradne oblasti s trditvijo, da se v odvezanem balonu nahaja njun sin. Mayumi bo priznala namerno zavajanje oblasti, kar je sicer prekršek na najnižji ravni. Richard pa se sooča z bolj resnimi obtožbami, saj bo priznal zvezni prekršek, ki se nanaša na poizkus vplivanja na uradno osebo.

Po besedah njunega odvetnika bi se zakonca lahko znašla tudi v zaporu, vendar je državni tožilec predlagal le pogojno obsodbo. Za priznanje sta se odločila šele, ko so oblasti zagrozile Mayumi z deportacijo, v kolikor oba ne priznata načrtnega zavajanja oblasti. "Mayumi Heene je japonska državljanka. Vsak prekršek bi zato lahko privedel do njene deportacije, kljub temu, da so mož in otroci američani", piše v pojasnilu njunega odvetnika.


Na dan je prišla tudi informacija, da sta zakonca podvig načrtovala dva tedna in pripravila "otroke, da so lagali oblastem in medijem". Njun motiv? Želela sta, da njuna družina postane bolj tržno in medijsko privlačna.