Pri Umagu opazili morskega psa

Hrvaški ribiči so pri Umagu opazili šest metrov velikega morskega psa. Hrvaško ministrstvo za morje, turizem, promet in razvoj je pozvalo k previdnosti, razloga za paniko pa ni.

Objavljeno
20. februar 2007 15.44
Veliki beli morski pes je znan po tem, da rad napada kopalce
Zagreb - Pri Umagu so te dni opazili šest metrov velikega morskega psa. Tiskovna predstavnica hrvaškega ministrstva za morje, turizem, promet in razvoj Marina Halužan je potrdila, so hrvaški ribiči luško kapetanijo v Pulju obvestili, da so v nedeljo in ponedeljek v plitvini Zanestra pri Umagu opazili morskega psa. Povedala je, da so ribiče na šest metrov velikega morskega psa sive barve opozorili potapljači, ki so na območju lovili školjke.

Halužanova je poudarila, da ni razloga za paniko, saj v Jadranu živi približno sto različnih vrst morskih psov, od katerih jih je samo šest nevarnih za ljudi. Dodala je, da so zaradi identifikacije opaženega morskega psa že stopili v stik z inštitutom za oceanografijo v Splitu.

Sicer pa so z ministrstva pozvali k previdnosti vse tiste, ki se bodo mudili na omenjenem območju. O morskem psu so obvestili tudi Nacionalni center za iskanje in reševanje na morju, ki ima sedež na Reki.