Prodali legendarni Delboyev avto

Na dražbi v Londonu so za 40.000 funtov prodali legendarni rumeni furgon Trotterjevih iz kultne humoristične serije Samo bedaki in konji.

Objavljeno
02. marec 2007 11.52
Legendarno kripo Trotterjevih so prodali za 40.000 funtov
London - Rumeno kripo na treh kolesih, ki sta jo v angleški humoristični seriji Samo bedaki in konji vozila Rodney in Del Trrotter so prodali na dražbi za več ko 40.000 funtov.

Izklicna cena za legendarni furgon z logtipom podjetja “Trotters Independent Trading Co, New York, Paris, Peckham” je bila 20 tisoč funtov, končna cena pa zaradi priljubljenosti kultne serije niti ne preseneča.

Avtomobil je bil eden od simbolov Trotterjevih, družine s socialnega dna iz londonskega delavskega naselja, ki se je preživljala z mešetarskimi posli. Prodano vozilo je drugo v vrsti izdelano za nanizanko, uporabljali pa so ga na snemanjih od šeste epizode dalje.

Na dražbi v Royal Hroticultural Hallu v Londonu so ponudili tudi druga slavna vozila, nekatera tudi brez uspeha. Ferrari glasbenika Chrisa Rea je bil tako prodan za pičlih 28 tisoč funtov čeprav se njegova vrednost ocenjuje na 45 tisoč.