Prvi nekadilski hotel v Budimpešti

V budimpeštanskem hotelu Ibis Budapest Emke je od 5. januarja kajenje popolnoma prepovedano. Vodstvo je prepričano, da je »nova hotelska moda« zadetek v polno.

Objavljeno
11. februar 2007 08.10
Budimpešta - Ko so po koncu lanske turistične sezone v hotelu Ibis Budapest Emke začeli prenovitvena dela, uslužbenci niso slutili, da bo po koncu natančne in temeljito načrtovane akcije njihovo delovno mesto v osrčju madžarske prestolnice dobilo popolnoma novo podobo in poslovno filozofijo – od 5. januarja je v hotelu kajenje popolnoma prepovedano. Čeprav to v svetu ni novost, je Ibis Budapest Emke postal prvi turistični objekt z nastanitvenimi zmogljivostmi, kjer so dobrodošli le gosti, ki ne kadijo.

Prepoved velja povsod, tudi v 84 sobah, in za vse, tako za 16 zaposlenih kot za goste. Po enem mesecu od uveljavitve novega reda je vodstvo prepričano, da je »nova hotelska moda« zadetek v polno.

Predsednica zveze madžarskih hotelirjev Andrea Kopocsy meni, da bo zgledu Ibis Budapest Emke sledilo še nekaj hotelov na Madžarskem, kjer vztrajno raste število tujih turistov, ki si želijo obedovati in prenočevati v stavbah, kjer jim ni treba vohati cigaretnega dima. Čeprav kajenje ni prepovedano v vseh prostorih madžarskih hotelov, so v mnogih med njimi že zdavnaj uvedli nadstropja za nekadilce.

Več o tem si preberite v Nedelu!