Putin delavcu »podaril« svojo dragoceno uro

Ruski premier Vladimir Putin je ob obisku tovarne orožja dobil nenavadno prošnjo. Eden izmed delavcev ga je namreč zaprosil, naj mu v spomin nanj podari svojo dragoceno švicarsko uro, kar je Putin tudi storil.

Objavljeno
15. september 2009 21.59
Da. O.
Da. O.

Moskva – V ruski tovarni orožja se je zgodil zanimiv incident, saj je bil premier Vladimir Putin "prisiljen" izročiti delavcu svojo dragoceno švicarsko uro.

Premier Putin je namreč obiskal tovarno orožja v ruskem mestu Tula in v svojem govoru izpostavil, da se Rusija resnično nahaja v "težkih časih“. Priložnost je izkoristil delavec Viktor Zagaevsky, ki je Putina javno zaprosil, naj mu podari nekaj v spomin nanj.


Po nekaj sekundnem šoku je Putin vprašal delavca, kaj si želi, le ta pa mu je odvrnil: "Mogoče kar vašo uro?“. Putin je bil zaradi spleta okoliščin prisiljen izročiti svojo uro, saj je le nekaj minut prej v svojem govoru opisoval težke gospodarske razmere, v katerih se nahajajo.


Uro je izdelalo znano švicarsko podjetje
Blancpain, sama vrednost ure pa je ocenjena na 6200 evrov, kar je enako kot povprečna letna plača ruskega delavca.


Putin je sicer že dolgo časa znan po svojih dragih urah, kar naj bi sovpadalo z njegovim "mačo“ izgledom. Kot je znano, jo nosi na desni roki, kar simbolizira pripadnost stranki Združena Rusija, katere vodja je prav Putin.


Putina so sicer že pred časom opazili pri nošenju ure znamke Patek Philippe, katere vrednost ocenjujejo na visokih 40.000 evrov. Podobno potezo je Putin storil pretekli mesec, ko je na obisku v Sibiriji obubožanega pastirja "spontano“ obdaril z eno izmed svojih pregrešno dragih ur.