Radio B92 slavi polnoletnost

Radio B92, ki je od svojih začetkov bil znan kot nasprotnik režima takratnega voditelja Slobodana Miloševića, danes slavi 18 let obstoja na srbski medijski sceni.

Objavljeno
15. maj 2007 15.20
Delo radijske postaje B92 in zaposlenih na njej so nagradili s številnimi nagradami doma in v tujini
Beograd - Radio B92 danes slavi 18 let obstoja na srbski medijski sceni. Svoje delovanje je pričel s predvajanjem mladinskega radijskega programa, ki je pokrival širše področje Beograda. Znan je bil po nasprotovanju režimu takratnega voditelja Slobodana Miloševića, kritiki nasilja in nestrpnosti in po boju za pravice meščanov in svobode. Zaradi tega so ga med vladavino Miloševića štirikrat celo prepovedali.

V obdobju odraščanja je postal najbolj poslušana komercialna radijska postaja v Srbiji. Dušan Mašić, avtor knjige “Talasanje Srbije” (Valovanje Srbije), ki se posveča nastanku in razvoju Radia B92, pojasnjuje, kaj se je v 18 letih obstoja tega radia spremenilo.

“Ko je B92 15. maja 1989 pričenjal, je Michael Jackson bil črnec, uporabljali smo magnetofonske trakove in gramafon, jaz sem v sobi imel črno-bel televizor, radikalci so bili tisto, kar so tudi danes, in to je, na žalost, edino, kar povezuje vseh 18 let. Želel bi, da B92 razmisli, zakaj danes nekateri v Skupščini delajo isto, kot so delali tudi pred 18 leti, in zakaj B92 danes ne dela tistega, kar je delal pred 18 leti,” je dejal Mašić.

Delo radijske postaje in zaposlenih na njej so večkrat nagradili doma in v tujini.