»Večina bi bila rada kot jaz«

Silvio Berlusconi po javnomnenjskih anketah uživa okoli 70-odstotno podporo med Italijani. To je dokaz, da škandali niso škodovali njegovemu ugledu, pravi premier.

Objavljeno
07. september 2009 18.28
Silvio Berlusconi
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Rim - Italijanski premier Silvio Berlusconi uživa okoli 70-odstotno podporo med Italijani, kažejo javnomnenjske raziskave. Berlusconi jih je že pospremil z ugotovitvami, da je to dokaz, da škandali glede njegovega zasebnega življenja niso škodovali njegovemu ugledu, ampak prej nasprotno.

"Ponosen sem na svojih 14 mesecev vladanja,"
je v današnjem pogovoru za svojo televizijo Canale 5 dejal Berlusconi. "Večina Italijanov bi bila rada kot jaz in razumejo moja dejanja. Italijani tudi vedo, da jih Berlusconi ščiti pred tistimi, ki želijo uvesti z davki obremenjeno policijsko državo," je še dejal.

"Italijani niso neumni, kot misli levica, zato podpirajo mojo vlado," je še poudaril italijanski premier. Odločno je tudi zavrnil obtožbe, da v Italiji vlada medijsko enoumje in da ni prave svobode medijev, ker so glavne televizije v njegovih rokah. "Da v Italiji ni medijske svobode, je šala te komunistične in katoliško-komunistične manjšine, ki v Italiji nadzira 90 odstotkov časnikov," je še poudaril in dodal, da medijska svoboda ni svobodna pravica do obrekovanja in žaljenja.