Risana junakinja na naslovnici Playboyja

Novembrsko naslovnico ameriške izdaje revije Playboy bo krasila razgaljena Marge Simpson, mati družine v priljubljeni seriji Simpsonovi. Gre za del strategije pridobivanja bralcev starih od 20 do 30 let.

Objavljeno
10. oktober 2009 15.26
Da. O./STA
Da. O./STA
Chicago - Na naslovnici ameriške izdaje revije Playboy bo po vseh lepoticah iz mesa in krvi prvič junakinja iz risanke. Novembrsko naslovnico bo namreč krasila razgaljena Marge Simpson, mati družine v priljubljeni seriji Simpsonovi.

Na sliki naslovnice, ki jo je v oktobrski številki te dni objavil mesečnik, je Marge Simpson z značilno visoko modro pričesko gola in skrita za naslonjačem v obliki slavnega Playboyevega logotipa, stiliziranega zajčka. Revija je še napovedala, da bo v novembrski številki objavila zgodbo z naslovom Vrag v Marge Simpson, sestavljeno iz pogovora s priljubljeno junakinjo iz risank in fotografij. Marge Simpson naj bi bila tudi na velikem posterju na sredini Playboya, t.i. duplerici.

 

Playboy bo na ta način izkazal čast "najbolj disfunkcionalni ameriški družini", ki je na televizijskih ekranih že 20 let in o kateri so predvajali že več kot 400 delov risane serije. Novi izvršni direktor Playboya Scott Flanders je še pojasnil, da želijo z objavljanjem junakinj iz risank na naslovnici pritegniti bralce od 20. do 30. leta. Bralci Playboya so sicer v povprečju stari 35 let.