Sama v džungli preživela 18 let

Rochom P'ngieng so našli leta 2007, ko je kradla hrano kmetom, pred nekaj dnevi pa so jo prepeljali v bolnico ker zavrača hrano, saj se želi vrniti v džunglo. Zdaj 26-letno dekle še vedno ne zna govoriti.

Objavljeno
30. oktober 2009 17.47
Ba.P.
Ba.P.
Phnom Penh - Rochom P'ngieng je domnevno sama živela v džungli 18 let, vse odkar so jo, staro osem let, ugrabili v provinci Ratanakkiri v Kambodži. Dekle so našli pred dvema letoma, golo in umazano, ko je poskušala z ene bližnjih kmetij ukrasti hrano. Kot je povedal Sal Lou, ki trdi, da je njen oče, je Rochom skakala kot blazna, z rokami grebla po tleh in proizvajala "živalske zvoke", saj ni znala govoriti. Sal Lou je povedal, da je dekle prepoznal po brazgotini na desni roki in je prepričan, da je njen oče.

Prebivalci Kambodže so dekle že poimenovali "ženska iz džungle", imajo pa jo za pol človeka, pol žival. V ponedeljek so jo zaradi podhranjenosti prepeljali v bolnišnico, saj že mesec dni ni hotela ničesar jesti. "Zelo je suha in še vedno ne zna govoriti," je povedal domnevni oče deklice. "Obnaša se kot opica - sinoči je s sebe strgala vsa oblačila in se skrila v kopalnico. Njeno stanje je slabše kot takrat, ko smo jo pripeljali iz gozda." Sal Lou je Rochom zaradi strahu, da bi pobegnila, že naslednji dan po prihodu odpeljal iz bolnišnice, zdaj pa upa, da bodo skrb za njo prevzele pristojne službe.