Smrt Anne Nicole Smith postaja političen škandal

Bahami so postali središče zapletov glede pokojne zvezdnice Anne Nicole Smith, ko je časnik objavil fotografije Smithove in bahamskega ministra za priseljevanje objeta na postelji.

Objavljeno
13. februar 2007 13.35
Vzrok smrti Smithove še ni znan
New York - Karibska otoška država Bahami je postala središče zapletov glede pokojne slačipunce in televizijske zvezdnice Anne Nicole Smith, ki je iz doslej še neznanih vzrokov umrla pretekli teden na Floridi v ZDA. Njeni pravi in namišljeni dediči se tepejo za 900.000 dolarjev vredno graščino, v ponedeljek pa je časnik The Nassau Tribune objavil barvne fotografije Smithove in bahamskega ministra za priseljevanje Shanea Gibsona objeta na postelji, čeprav oblečena.

Sporna graščina Anne Nicole Smith na Bahamih

Fotografije so na Bahamih, kjer imajo spomladi parlamentarne volitve, sprožile pravi škandal, saj je Gibson izdatno pomagal Smithovi, da je tam lani dobila bivališče.

Na Bahame se je preselila, ker ji je eden od nekdanjih ljubimcev Ben Thompson podaril graščino. Smithova in Thompson sta bila zaradi nepremičnine že nekaj časa v sporu, saj se Thompson ni strinjal z njeno trditvijo, da je bila hiša darilo in jo je hotel nazaj. Njegov zet Ford Shelley je konec tedna odšel do hiše in zamenjal ključavnice ter odstranil nekaj premoženja. Tedaj naj bi tudi prišel do spornih fotografij. Shelley to zanika, vendar pravi, da je v hiši našel nekaj metadona, kar je prijavil policiji.

Kasneje se je v hišo vrnil zadnji ljubimec Smithove, odvetnik Howard Stern, spet zamenjal ključavnice in jo razglasil za svojo ter policiji prijavil krajo premoženja. Stern je na rojstnem listu naveden kot oče pet mesečne hčerke Smithove s polnim uradnim imenom Dannielynn Hope Marshall Stern. Otrok se je rodil lani septembra na Bahamih, ko je tam umrl dvajset letni sin Smithove Daniel, menda zaradi ponesrečene mešanice zdravil. Njegovo smrt še preiskujejo.

Pet mesečna hčerka trenutno najbolj zaželen otrok na svetu

Danniellynn je trenutno eden najbolj zaželenih otrok na svetu. Punčka lahko namreč nasledi skoraj pol milijarde dolarjev premoženja od pokojnega moža Smithove Howarda Marshalla, ki je umrl leta 1995 v devetdesetem letu starosti. Tedaj so se začeli sodni boji za njegovo nasledstvo med Smithovo in njegovim prvim sinom.

V nedeljo je na Bahame pridrvela tudi mati Smithove Vergie Arthur, ki je zahtevala dostop do vnukinje za katero je prepričana, da jo je zaplodil nekdanji ljubimec Smithove Larry Birkhead, ki v Kaliforniji toži za očetovstvo.

Da bi bila merica polna, se je pojavil še osmi mož devetdeset letne filmske dive Zsa Zsa Gabor, posvojeni devetinpetdeset letni princ Frederic von Anhalt, ki prav tako trdi, da je oče morebitne naslednice milijonov dolarjev. V ponedeljek je napovedal, da bo vložil tožbo za priznanje očetovstva. Vsi igralci te ljubezenske drame sicer veselo nastopajo po medijih in razlagajo svoje resnice. Mati Smithove celo razširja sume, da je imel Howard Stern prste vmes pri smrti tako Daniela kot tudi Smithove. Ker pa je dokazov, se obeta nova mastna tožba.