Smrtno nevaren Ipod

Newyorški državni senator je predlagal zakon o prepovedi telefoniranja, poslušanja glasbe ali uporabe katere od drugih majhnih tehnoloških novosti, ki odvračajo pozornost med prečkanjem ceste.

Objavljeno
08. februar 2007 10.32
Telefoniranje ali poslušanje gasbe med prečkanjem ceste lahko tudi ubija.
New York - Newyorški državni senator Carl Kruger je v sredo predlagal zakon o prepovedi telefoniranja, poslušanja glasbe ali uporabe katere od drugih majhnih tehnoloških novosti, ki odvračajo pozornost in predstavljajo življenjsko nevarnost za uporabnike. Kruger je dejal, da so bile zaradi teh elektronskih napravic med prečkanjem ceste v newyorškem mestnem predelu Brooklyn od septembra lani ubite tri osebe.

Eno osebo je povozil avtomobil ne glede na to, da se je nek drug pešec drl nanj, naj pazi, saj je imel bodoči pokojnik na ušesih slušalke svojega ipoda in se je brez skrbi od prijetni glasbi preselil na drugi svet. Kruger pravi, da bi morala država poskrbeti za svoje državljane, če tega niso sposobni sami storiti.

Še posebej v mestu New York je opaziti vse več ljudi, ki se sredi množice sprehajajo v svojem svetu s slušalkami v ušesih, kar ni problem, dokler ne butnejo v drveči avtobus ali drugo vozilo. Kruger bi takim sanjačem odmeril kazen 100 dolarjev.

V New Yorku sicer že velja prepoved prečkanja ceste zunaj označenih prehodov za pešce, vendar pa so se mestni policisti odločili, da uredbe nekdanjega župana Rudyja Giulianija ne bodo jemali resno, ker se jim zdi nečloveško zaračunavati po 300 dolarjev kazni za nekaj, kar počnejo vsi že vrsto let.