Spot za zaščito otrok na internetu

Projekt Safe-si, ki deluje na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, je oblikoval nekomercialen spot z naslovom Kje je Peter?, s katerim želi prispevati k večji varnosti otrok na internetu. Spot že vrtijo različni televizijski kanali.

Objavljeno
16. februar 2007 13.55
Ljubljana - Projekt Safe-si, ki deluje na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, je oblikoval nekomercialen spot z naslovom Kje je Peter?, s katerim želi prispevati k večji varnosti otrok na internetu. Geslo, s katerim želijo starše pritegniti k ukrepom glede zaščite otrok na internetu, se glasi: "V resničnem življenju bi svoje otroke zaščitili, zaščitite jih tudi na internetu," so sporočili iz Safe-si.

Zabavno in ironično o možnih nevarnostih interneta

Spot Kje je Peter? na zabaven in ironičen način prikazuje, kakšne nevarnosti lahko prežijo na otroke in mladostnike na internetu, pojasnjujejo v Safe-si. Petru v spotu na domača vrata pozvonijo različne oblike nevarnosti, s katerimi se otroci srečujejo, ko so na videz na varnem v svoji sobi za računalnikom, priključeni na internet: nasilne videoigre, pornografske vsebine, pedofili...

Petrova mama jih v nasprotju s pričakovanji kar mirno spušča v hišo in jih napoti v Petrovo sobo. Spot se zaključi s prej omenjeno mislijo: v resničnem življenju bi svoje otroke zaščitili, zaščitite jih tudi na internetu.

Spot je bil premierno predvajan ob otvoritvi multimedijske razstave Net generacija - tudi to sem jaz, na dan varne rabe interneta 6. februarja. Vidite pa ga že lahko tudi na različnih slovenskih televizijskih kanalih. V projektu Safe-si poudarjajo, da želijo na ta način predvsem opomniti na varnost na internetu ter nujnost medijske vzgoje.