Sprememba zadala udarec avtobusom

Po tem ko so na Samoi uvedli vožnjo po levi strani, so tisti, ki so bili vajeni vožnje z avtobusom, ostali brez le-te. Večina avtobusov namreč nima dovoljenja za vožnjo, ker se njihova vrata sedaj odpirajo na sredino ceste.

Objavljeno
10. september 2009 20.04
Ma.B.
Ma.B.
Apia - Po tem ko so na Samoi v začetku tedna uvedli vožnjo po levi strani, so tisti, ki so bili vajeni vožnje z avtobusom, ostali brez le-te. Vsi razen 18 avtobusov na tem tihomorskem otoku namreč nimajo dovoljenja za vožnjo, ker se njihova vrata sedaj odpirajo na strani, kjer je glavna cesta.

Avtobusni prevozniki tako od države pričakujejo pomoč pri spremembi vozil, vendar so dosedanji pogovori s premierjem bili neuspešni. Od ponedeljka naprej, ko je uredba začela veljati, ni bilo poročil o kakršnihkoli nesrečah, kljub temu da so nasportniki uredbe napovedovali zapore cest.

Vlada na Samoi se je za omenjeni ukrep odločila, da bi se poenotili z Avstralijo in Novo Zelandijo, s tem pa naj bi spodbudili izseljence, ki živijo v teh dveh državah, da v domovino pošljejo vozila z volanom na desni.